luni, 18 martie 2013

Interviu Cezar Ouatu

                         CEZAR OUATU

''Prezenţa mea la Eurovision este un punct culminant al carierei, ca maturitate personală, morală, sentimentală şi muzicala''
         In urma interviului pe care l-am citit am observat cat de greu i-a fost lui Cezar Ouatu si toate sacrificiile pe care acesta le-a facut pentru a ajunge la acest nivel si pentru a se mentine in varf. De exemplu a renuntat la familie , plecand in Italia la varsta de 19 ani sau faptul ca s-a ocupat de fratele sau Darius dupa moartea tatalui. 
Pentru inceput succesul pe care l-a avut la Eurovision l-a surprins deoarece , el vine dintr-o lume ''diferita'' si de cele mai multe ori oamenii nu sunt receptivi la tot ce inseamna nou. Faptul ca s-a pregatit pentru acest concurs in doar trei saptamani ma face sa apreciez mai mult munca sa. 

Un contratenor este un solist vocal care, printr-un efort de rezonanță toracică, reușește să-și controleze coardele vocale în așa fel încât cântă cu voce de contralto sau chiar de mezzosoprană. Media de vârstă favorabilă vocii de contratenor este de 30-35 de ani,iar Cezar are vartsa de 33 de ani.
 
Piesa cu care a participat se numeste ''It's my life'' si este o piesa atipica pentru un contratenor, deoarece este o piesa dance, vioaie la care observam diferente, de la voce de barbat la voce de femeie. Cristian Faur i-a propus aceasta piesa pe Facebook. In semifinala a avut parte de pareri pro si contra, iar Cezar a mai explicat faptul ca pentru el sunt importante atat criticile cat si comlimentele fanilor sai.
Cezar a mai afirmat faptul ca in afara de Eurovision el mai pregateste o colaborare ca si cantaret sub numele Cezar the Voice. Aceasta denumire vine din partea fanilor care datorita vocii si culorii lui l-au supranumit asa.
 

            Solistul deţine mai multe premii internaţionale la concursuri de prestigiu între care: Francisco Vinas Barcelona - cel mai bun contratenor, Competizione dell'Opera din Dresda - premiul întâi absolut, Riccardo Zandonai Riva del Garda - premiul special al juriului, Renata Tebaldi San Marino - premiul baroc, Spiros Argiris Sarzana - premiul întâi absolut şi Hariclea Darclee Brăila - premiul de excelenţă.


     ''Eu am pornit de jos. Am pornit de a lucra în supermarket, a pune pe raft produse, a vinde pizza şi toate meseriile astea eu le-am luat de la A la Z.''

 
            Sunt de acord cu faptul ca are un talent innascut si o voce complexa , insa nu cred ca este un model pentru mine. Apreciez munca si sacrificiile pe care le-a facut in timpul carierei sale. Cezar Ouatu a pornit pe drumul vietii cu mult curaj si ambitie, si pentru asta trebuie respectat si daca ne intereseaza acest gen de muzica sa-l si ascultam.Pentru Eurovision insa este o piesa destul de ''diferita'' si nu cred ca lumea in general va aprecia acest gen, trebuie sa ne gandim la faptul ca lumea Eurovisionului cere un alt tip de divertisment.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu